Har du lige stået med en positiv graviditetstest, og er du meget nysgerrig på hvornår du har termin? Det kan være svært at vente helt til at lægen fortæller dig det, frygt ej gennem https://babyhelp.dk/terminsberegner/  kan du nemt og hurtigt finde frem til din terminsdato. Du kan ligeledes også få tips og tricks til hvordan du bedst muligt forbereder dig til din fødsel. 

Viden er din ven

Bare tanken om at skulle føde kan være ret så skræmmende for rigtig mange kvinder. Her bliver viden altså din ven, det kan være en god idé at læse og lytte til andres fødsler. Alle fødsler er selvfølgelig forskellige, men dette kan også give dig et godt indtryk af hvordan en fødsel kan forløbe sig. Forbered dig gerne mentalt på hvad der kan ske undervejs i din fødsel. Selve forståelsen for fødselsprocessen klæder dig altså godt på til din fødsel, og du behøver ikke bekymre dig nær så meget over hvad der skal ske. Slip de dårlige tanker, og accepter at forandringerne, smerterne, kvalmen m.m. er til for at du kan føde dit barn. 

Kommunikation er vigtig 

Det er helt i orden at være nervøs for sin fødsel, men det kan være en stor hjælp hvis du også italesætter dette overfor din partner, læge eller jordemoder. Dette giver også dem en forudsætning for at forstå hvorfor du reagerer som du gør, og de kan bedre hjælpe dig igennem følelserne. Tal især gerne med din partner, der sikkert også er spændt og nervøs for fødslen. Din partner skal også deltage i fødslen, og bliver med stor sandsynlighed også meget påvirket af den store oplevelse det er at blive forældre. Jo bedre din partner kender til dine tanker og følelser, jo bedre er kan personen også hjælpe dig med dine ønsker for fødslen.

Fem hurtige og gode råd

Søg på youtube efter folks fødselsberetninger, på den måde kan du få et indtryk af hvordan en fødsel kan forløbe sig. Gå på biblioteket og kig efter bøger om at blive forældre, fødsler m.m. Sug alt den viden til dig, det kan kun være gavnligt i din fødsel. Tal åbent om dine tanker, på den måde er folk omkring dig bedst rustet til at hjælpe dig, hvis de ved hvordan du føler. Tænk positivt, hele vejen igennem, også selvom det kan være hårdt. Sidst men ikke mindst, lyt til de gode og positive historier om fødsler. Lad være med at bekymre dig over noget, som ikke er sket endnu.