Smider du ungerne i uv-badetøj slipper du for at være bekymret for, om de har fået smurt solcreme nok på, og om de skal smøres igen nu eller senere. Mange børn er heller ikke vilde med solcremen. Ja, det er der vel heller ikke så mange voksne der er? Det klistrer og sandet hænger fast på huden, alt bliver lidt ”grattet”. Så en klar fordel ved soltøj er, at du er beskyttet mod solens stråling – og derved forhindres solskoldning.

Uv badetøj fås som heldragter både med kort og lange ærmer og ben. Hvilket er velegnet til babyer og de små, som ikke tåler så meget sol. Med soltøjet på kan de godt lege lidt i solen, ellers er det jo at foretrække, at de helt små er i skyggen, under parasollen eller lignende. Nogle dragter har åbning ved benene, som gør det nemt med bleskift. De fleste dragter har lynlås i ryggen, så barnet ikke selv kan tage dragten af. For den voksne er det nemt at give barnet dragten på og tage den af igen, også ved evt. bleskift. Mange vælger at lade barnet have en tynd svømmeble på under heldragten til at sikre, at de små uheld bliver i bleen.

Uv badetøj fås også som sæt bestående af shorts og t-shirt. Det er nemt at smide trøjen, når barnet f.eks. skal bade, så er den tør, når barnet kommer op af vandet. Står badning på i længere tid anbefales det at beholde blusen på, da solen reflekteres af vandet og derved stadig giver risiko for solskoldning. Alt badetøjet tørrer hurtigt.

Der er også en del uv tøj til voksne og flere og flere får da også øjnene op for kvaliteterne, og da meget af tøjet har samme svedtransporterende effekt som løbetøj er det behageligt at have på også selvom man f.eks. knokler med havearbejde, har udearbejde, er på fisketur eller spiller golf eller andet, som kræver man er ude mange timer i høj solskin.

Det anbefales naturligvis stadig at anvende solcreme på de steder af kroppen, som ikke er dækket af uv tøj.

Uv badetøj børn bedst i test

Zunblock har flere gange fået prisen for bedst i test indenfor uv badetøj. Zunblock er et svensk mærke, som har mange år på bagen, og som producerer stærkt og godt uv badetøj, som kan bruges år efter år og stadig beholde den solbeskyttende effekt. Man skal dog have opmærksomhed på, hvis tøjet bliver løst i stoffet, så nedsættes beskyttelsesfaktoren, og det er tid til at købe nyt. Solbeskyttelsen er jo vævet ind i stoffet, og når uv badetøjet som alt andet badetøj bliver mærket og slidt efter meget brug i klorvand, sol og saltvand, ja så er det som sagt tid til at skifte det ud.

BabyBanz er ligeledes et af de mærker indenfor uv badetøj, som er testet bedst i test. BabyBanz er oprindeligt et australsk mærke og på de kanter, har man jo i mange år været langt forud for de europæsiske lande ift. solbeskyttende tøj og badetøj. Grundet huller i ozonlaget og de langt højere temperaturer og mange soltimer. Så det giver et forspring indenfor udvikling af godt og anerkendt soltøj. BabyBanz er i øvrigt også leveringsdygtige i særdeles populære og gode solbriller til babyer og børn. Jbanz til de lidt større børn.

Hyphen uv-badetøj og fritidstøj er af tysk oprindelse og meget anerkendt. Alt deres uv tøj testes efter den strengeste UV Standard 801 – som sikrer, at uv tøjet holder den faktor, som står på tøjet i både våd, strakt og brugt tilstand. Hyphen er pioneer indenfor feltet og har været på markedet siden starten af 90´erne. Hyphen producerer uv tøj af høj kvalitet til både børn, unge og voksne. Til alle former for udeliv – det være sig sejlsport, surfing, badning, fiskeri, landbrug, gartnere samt enkelte specialprodukter til mennesker med hudlidelser relateret til sollys. Produktionen foregår i Europa.