Børn er aktive og nysgerrige fra naturens hånd, og derfor har de brug for et værelse, hvor de kan udfolde sig. At skabe en passende indretning af børneværelse, især hvis det skal være et stimulerende miljø, som samtidig er overskueligt for barnet, kan være en udfordring. Men det er ikke umuligt – faktisk kan det være nemmere end man lige tror. Med enkle midler og lidt kreativitet kan man skabe et læringslandskab for barnet, som giver plads til leg, bevægelse og oplevelser.

Brug farver og mønstre til at give dit barns værelse personlighed

Når man skal indrette sit barns værelse, så er det vigtigt at tage højde for, at børn har en helt anden smag end voksne. Et af de steder, hvor man kan sætte ind er ved at fokusere på farver og mønstre. Brug en bestemt farve til at give personlighed til rummet. Er din datters yndlingsfarve er lilla, og elsker hun dyr, så brug lilla tapet med dyremotiver på.

Overvejelser før man indretter et børneværelse

Uanset hvordan man ønsker at indrette værelset, så er det vigtigt at der er plads til leg og hygge på børneværelset. Dette betyder ikke nødvendigvis at man skal have et legetøjsbord fyldt med legetøj, men det betyder mere generelt set, at der skal være plads til leg på børneværelset. Dette kan for eksempel være i form af et lille område med gulvtæppe og nogle puder, hvor barnet kan hygge sig med sine venner eller bamser. Derudover er det også vigtigt at der er plads til opbevaring på børneværelset – herunder borde og reoler til diverse ting. På den måde undgår man rod på børneværelset, og samtidig har barnet altid let adgang til deres ting.

Er der andre ting, som fordrer kreativitet?

Hvis du ønsker at opfordre dit barn til at udfolde sig selv og sin kreativitet, kan man med fordel sørge for, at barnet har adgang til kreasager. Det kan for eksempel være farveblyanter, papir, modellervoks eller lignende reskaber til at udtrykke sig selv med. Hvis barnet i stedet hellere vil tumle og lege vildt, er det en fordel at have slidstærke puder, som barnet kan kaste med og smide sig på. En madras på gulvet kan give inspiration til mange timers hygge: den kan nemlig både bruges til afslapning og til at hoppe og tumle i.

Det kan være en udfordring at skabe et stimulerende læringsmiljø for børn. Men det er ikke umuligt, og der er mange kreative måder, du kan gribe det an på.