Klapvognen kan gøre familiens hverdag meget nemmere, idet den gør det rigtig nemt at transportere det mindste familiemedlem rundt. Det bliver nemmere at tage på tur, man slipper for at have den store barnevogn med, og så kan den bruges indtil, barnet bliver stort nok til selv at kunne gå rundt de fleste steder uden at blive alt for træt i benene.

Der findes ikke et konkret svar på, hvordan den bedste klapvogn er, for det kommer alt sammen an på, hvad du har af behov. Herunder kan du dog læse lidt mere om, hvad der er særlig vigtigt at lægge mærke til ved klapvognen, inden man vælger at købe den.

Hvor længe kan børn bruge en klapvogn?

Alt efter hvilken klapvogn, man ender med at vælge, kan barnet bruge klapvognen helt fra det er nyfødt og indtil tre-årsalderen.

Det er smart at vælge en klapvogn, som vokser med barnet, så man undgår at skulle investere i en ny i takt med, at barnet bliver større.

For at barnet skal kunne bruge klapvognen i flere år, skal fodstøtten samt længden på sædet kunne reguleres. Liggefladen på klapvognen skal typisk være mindst 90 cm for, at klapvognen kan bruges indtil, barnet fylder omkring tre år.

Hvilken type klapvogn skal jeg gå efter?

Hvilken type klapvogn, du skal gå efter, er fuldstændig et spørgsmål om, hvad du har planer om at bruge den til og hvor længe, du har planer om at bruge den. Det er først og fremmest en stor fordel at vælge en klapvogn, hvor barnevognsliften og eventuelt også autostolen kan placeres direkte på klapvognsstativet.

På den måde kan klapvognen nemlig næsten erstatte barnevognen, og den kan bruges helt fra barnet er nyfødt.

Noget andet, der er vigtigt at have med i overvejelserne er, hvor tung klapvognen skal være. Den bedste klapvogn vejer kun omkring 10 kg og er dermed nem at have med at gøre, og så skal den også helst kunne foldes sammen nemt og hurtigt.

Overvej dit behov før køb af den bedste klapvogn

Hvilken klapvogn, der er den bedste klapvogn til dig og dit barn kommer helt an på, hvilke behov du har. Overvej for eksempel om klapvognen skal erstatte barnevognen helt, om du har behov for at kunne dyrke motion med den, om den skal med på ferie, og om du har brug for en klapvogn, der holder i mange år og vokser med barnet.

De fleste klapvogne har forskellige funktioner samt fordele og ulemper, så ligeså snart, du har helt styr på, hvilke forventninger, du har til klapvognen, og hvad du dermed er på udkig efter, bliver det langt nemmere at finde den bedste klapvogn.

En brugt klapvogn er også en mulighed

Der er mange udgifter ved at være have børn, så nogle steder er det godt at kunne spare nogle penge.

Klapvognen er et af de mest oplagte steder at spare, for sådan en kan man sagtens købe brugt og dermed til en lavere pris uden, det kan mærkes, når man bruger den.

Børn vokser hurtigt, og derfor er det begrænset, hvor slidt klapvognen kan nå at blive, så der er rigtig mange, der sælger brugte klapvogne, der er stort set så gode som nye.