Findes der noget større i denne verden at blive forældre til en lille ny? Næppe, men der er altid rigtig mange ting som man skal have styr på – og er det første gang man venter barn, er det altid sværere lige at finde ud af hvordan man forbereder sig bedst. Derfor kommer der her tre råd, som måskekan være med til at gøre det hele lidt nemmere.

Need-to-have, eller nice-to-have?

Et spørgsmål man bør stille sig selv rigtig mange gange mens man venter barn nummer 1. Selvom det kan være fristende at gå ud at vælge alt babyrelateret fra hylderne, er det ikke den bedste idé. Derfor kan en god tommelfingerregel være at skelne mellem hvad der er nice-to-havekontra need-to-have. På den måde sikrer man at der undgås alt for mange impulskøb, som hurtigt kan blive tilfældet mens man venter på det nye familiemedlem. Det er altså let at falde i og blive lokket af de mange sjove legesager, tøj, udstyr m.m.

I øvrigt er det ikke kun et råd der er værd at notere sig mens man venter, men også i barnets tidlige opvækst. Det er især i barnets første 3 år, hvor der kan forekomme mange køb, hvor man efterfølgende tænker: hvad skulle vi egentlig bruge det til?

Så når I kommer så langt i forhold til når der skal findes gaver til 1-årig, 2-årig eller 3-årig – så husk på lige netop dette råd – også når der skal findes julegaver til barnet– lad ikke impulslysten overtage rationaliteten.

Lyt, lyt, lyt

Skal man være forældre for første gang, er det ikke nogen dum idé at lytte og lære fra sit netværk. Har man et vennepar som er blevet forældre før, kan det være givende at lytte og lære fra dem. Selvom en graviditet aldrig forløber ens, samt det for nogle kan være en skøn tid, mens det for andre kan være en hård og kvalmende tid, er det aldrig dumt at suge erfaringer og råd til sig. Ydermere kan det være rart at have nogle tæt på, hvis der skulle opstå nogle spørgsmål eller lignende.

Læsestof og podcasts

Hvis man nu ikke lige orker at socialisere og mødes med sine venner for at snakke baby, barsel og fødsel, kan det være rart at koble af i egne omgivelser. Dette gøres bedst med en god bog, eller podcast. Her kan blandt andet Sofie Lindes bog ”fuckin* gravid” anbefales. Ydermere også podcasten ”barn i vente”, hvor der kan hentes rigtig mange guldkorn.

Held og lykke.