Der er rigtig mange forældre, der oplever, at deres barn har problemer med motorikken. Er det også tilfældet hjemme hos jer, skal du bestemt ikke være bekymret. Du kan nemlig sagtens øve dit barns motorik, og det er meget vigtigt, at du gør dette. Undersøgelser viser nemlig, at næsten hvert tredje barn i Danmark oplever, at de har problemer med motorikken, når de er seks år gamle og skal starte i skole. Vil du gerne undgå dette, kan du her i artiklen læse en masse gode råd til at komme disse problemer til livs.

Lad dit barn ligge meget på maven

Det er eksempelvis en rigtig god idé at lade dit barn ligge meget på maven. Det gælder, når barnet er omkring ti måneder. Det skyldes, at barnet styrker sin krop, når han eller hun ligger på maven. En styrket krop vil give dit barn nogle langt bedre forudsætninger for, at han eller hun senere kan kravle og gå. Endvidere kan du med fordel investere i en gåvogn til dit barn. Gåvogne til børn udfordrer nemlig deres motorik, og det hjælper endvidere ham eller hende med at få en bedre balance, og så er det sådan set underordnet, om dit barn vælger at trække eller skubbe vognen.

En kolbøtte styrker dit barns motoriske sans

Har dit barn problemer med motorikken, er en af de bedste øvelser, han eller hun kan lave, en kolbøtte. Den styrker nemlig børns motoriske sans i særlig høj grad, og du kan derfor som forælder begynde at tænke mere og mere over, hvordan du kan lære dit barn at slå en kolbøtte. Der er nemlig ingen tvivl om, at den gode motorik bestemt ikke kommer af sig selv. Det er tværtimod noget, der kræver masser af træning og øvelse, og det er her, at du kommer ind i billedet. Udviklingen af et barns motoriske sans er således en meget vigtig del af hans eller hendes opvækst.

Invester i en plastikbalje eller en sansegynge

Det er generelt en rigtig god idé at dreje dit barn rundt, hvis du gerne vil styrke hans eller hendes balancesans. Til dette kan du bruge forskellige redskaber såsom en stor plastikbalje. På den måde bliver barnet ikke helt svimmel. Du kan også med fordel investere i en såkaldt sansegynge, som du kan dreje dit barn rundt i. I den forbindelse skal du huske på, at det ikke kun er små børn, der har godt af at få trænet motorikken. Det samme gør sig nemlig gældende for større børn. Derfor kan søskende med fordel øve sig i at udvikle deres motoriske evner.

Husk at have masser af tålmodighed

Det er som sagt utroligt vigtigt, at du sørger for at have fokus på at udvikle dit barns motoriske evner. Den motoriske sans er nemlig grundstenen for alle andre aktiviteter, et barn skal kunne, og hvor kroppen er involveret. Ved at følge ovenstående råd kan du være med til at øve dit barns motorik. Det er dog vigtigt, at du har masser af tålmodighed i den forbindelse. Det kræver nemlig en masse træning, og det er således vigtigt, at du motiverer dit barn på en sund måde. På den måde undgår du nemlig, at du presser dit barn ud i noget, han eller hun ikke er klar til, hvilket bestemt ikke er hensigtsmæssigt.