Der er nok at tænke på, når du er gravid. Du skal forsøge at vænne dig til tanken, og så skal du forberede en hel masse. Det er nemlig ikke lidt, der skal købes, før den lille kommer, og måske er det første gang, du træder ind i en butik med babyting.

Det kan være overvældende at forberede det alt sammen, og det kan samtidig være en temmelig økonomitung oplevelse. For det kan koste en bondegård, og går du ind i en af de helt store kæder og køber det alt sammen, får du hurtigt brugt mange flere penge, end du havde regnet med.

Derfor er det en god ide at forberede sig grundigt, lave et budget og finde ud af, hvad du vil købe i butikkerne, og hvad du vil købe brugt. For mange af tingene bliver kun brugt i helt kort tid, og så er den lille blevet for stor. Du kan altså spare mange penge ved at købe brugte ting til den lille – helt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Her får du nogle tips og tricks til, hvordan du gør.

Find de gode mærker

Når du skal på genbrugsjagt, kan du med fordel gå efter kvalitetsmærkerne. Når du køber tøj, kan det være mærker som Kongens Sløjd, MarMar og Joha. Her er du sikker på, at det er ordentlig kvalitet, og at du dermed for lang holdbarhed. Når det så ovenikøbet købes brugt, er prisen sikkert også i et niveau, hvor du kan være med.

Find eventuelt det, du gerne vil købe brugt, i butikkerne, så du har haft mulighed for at se det. På den måde kan du lettere vurdere, om det er i orden, når du køber det brugt og dermed sortere det fra, der er for brugt.

Her kan du købe brugte ting

Der er mange muligheder, når du skal på genbrugsjagt. Appen Reshopper er for eksempel en kæmpe markedsplads for børnefamilie. Der er mere end 2 millioner varer og bliver oprettet mere end 300.000 hver måned.

Andre apps, der kan fremhæves, er Tradono, der minder om Reeshopper, og Freemi, der adskiller sig ved, at alting derinde er gratis. Hvis du hellere vil ud i butikker, kan du lede efter genbrugsguld i mødrehjælpen eller børneloppen. Når du er fortrolig med de mange muligheder, er du også godt klædt på, når det engang skal sælges igen.

Det skal du ikke købe brugt

Selvom der ikke er grænser for, hvad du kan købe brugt, er der noget, der er godt at gå udenom. Generelt skal du selvfølgelig sikre, standen er god, men nogle ting kan være fulde af bakterier eller have taget skade, du ikke kan se.

En autostol kan du godt låne af venner, men det kan være risikabelt at købe den brugt. Der er nemlig indeni autostolen noget stødabsorberende materiale, der kan have taget skade, hvis stolen har været udsat for stød. Der er ikke noget, du kan se.

En madras og puslepude kan godt genbruges, men kun hvis de kan vaskes ved minimum 60 grader. Kan de ikke det, kan der være bakterier, støvmider og andet træls, som ikke er rart for den lille.

Du skal også passe på gamle møbler, der ikke lever op til de kravene i dag. Der kan være, fordi de er for høje, fordi den lille let kan få fingrene i klemme, eller fordi møblet er behandlet med skadelige kemikalier.

Sutteflasker og sutter skal heller ikke genbruges, men tværtimod udskiftes jævnligt.

Find flere tips og tricks

KreditNU har skrevet om endnu flere tips og tricks, når du skal handle ind til den lille. Her er for eksempel lister med alt det, du skal bruge, ideer til, hvordan du prutter om prisen og meget andet. Læs det alt sammen i artiklen: Baby på budget.