Skolestart er et stort skridt i et barns liv, og derfor er skoletasken også vigtig for den nye elev. Forud venter mange års læring, og for at udruste barnet til den bedst mulige start på skolelivet, så bør man have styr på skoleartiklerne.

Her får du en guide til hvad der er vigtigt at huske, når du gør dit barns skoletaske klar.

Skoletasken er ikke kun en taske

Når et barn starter i skole, så er det hele selvforståelsen for barnet der ændrer sig. Man er ikke længere det lille ansvarsløse barn i hjemmet, man har faktisk nogle opgaver at stå til ansvar for i det daglige liv.

Skolen er vejen mod et mere voksent liv, hvor der er gøremål i form af mødepligt og lektier, derfor er redskaberne til disse pligter også vigtige.

Skoletasker er derfor ikke bare tasker, de er nemlig forudsætningen for at disse pligter føres ud i livet. Tasken indeholder bøger, blyanter, skrivehæfter og idrætstøj, som alle er nødvendige i dagligdagen på skolen.

Ved at give barnet en taske som barnet godt kan lide og derfor passer på, så kan man forvente at også læringsprocessen bliver mere lige til. En god taske er derfor en god start på en tilfredsstillende skoletid.

Gør læring til leg; sjove skoleartikler til alle

Selvom barnet får mere ansvar ved skolestart, og selvom undervisningen skal tages alvorligt, så er barnet stadig et barn der bedst kan lide at lege.

Dette må man ikke glemme som forældre, for så kan man ende med at gøre skoletiden til noget surt lige fra starten.

Man bør i stedet inkorporere leg i barnets læringsproces fra første skoledag. Skoleartikler kan her være et funktionelt værktøj.

Et penalhus er f.eks. ikke bare et penalhus for et barn, det kan også være Spidermans hus, en stald for dyrene eller prinsessens slot. Så når barnet skal igang med lektierne kan det være givende at referere til en eventyrfortælling i forbindelse med opgaverne.

Der findes et utal af forskellige penalhuse med forskellige temaer og motiver, og ved at give barnet medbestemmelse på den front, så kan man gøre vejen mod læring mere ligetil.

Praktisk vs smart

Vi kender alle den diskussion med vores forældre, hvor meningerne er delte, når det kommer til hvorvidt noget er praktisk eller ej.

For forældre er det første prioritet at barnet har en taske der er nem og god at bruge og at bære rundt. De glemmer ofte at andre kriterier også skal opfyldes.

Det er en selvfølge at skoletasken ikke skal være for stor til barnet, at adgangen til indholdet skal være nem og at tasken skal kunne holde til noget slid. Men når det er sagt, så har udseendet også en betydning.

Børn har sjældent den samme æstetiske sans som deres forældre, og det kan være svært for de voksne at forstå hvorfor man vil have lige præcis den taske.

Men det kan være en god idé at lytte til barnets ønsker og behov, når man køber ind til skolestart. Ved at imødekomme blot få af barnets ønsker, signalerer man at barnets valg har relevans og betydning, og man opfordrer derved til en større ansvarsbevidsthed.